Leider zijn in dialoog

dubbelcover-Leider-zijn-in-Dialoog-Er-zijn-als-leider-
Datum:

14 december 2022

Categorieën:

Contributor(s):

Hartger Wassink

In 2018 kwam mijn boek ® zijn als leider uit. Ondanks de vreemde titel werd het een bescheiden succes dat steeds nieuwe lezers vond. Door de jaren heen kreeg ik regelmatig de vraag of ik het wat concreter kon maken. Het was vooral beschouwend en de lezers waren op zoek naar houvast voor de praktijk.

Dat bracht me op het idee, om alle werkvormen die ik in de loop der jaren ontwikkeld heb in mijn werk met leidinggevenden (overigens meestal weer gebaseerd op voorbeelden en ideeën van anderen) eens te bundelen, en ze in het perspectief te zetten van de dialoog. Omdat werken met de dialoog de beste manier is om ‘er’ te zijn als leider.

Dat heeft geresulteerd in een vervolgboek, Leider zijn in dialoog. Dit boek is nu uitgekomen, en wel als dubbelboek, samen met het eerdere boek. Dat heb ik licht herzien, maar is voor het overgrote deel nog hetzelfde als in 2018. Het boek is een ‘omdraaiboek’: het heeft twee voorkanten.

Op 12 januari 2023 zal er tussen 19:30 en 21:00u een boekpresentatie zijn bij Boekhandel Roelants in Nijmegen. Jan Bransen zal een kort betoog houden over de zin en onzin van managementboeken. Ik zal daarna met het publiek een van de werkvormen gaan doen. Want de dialoog moet je ervaren, zo schrijf ik ook in het boek.
We gaan dan met elkaar en met het publiek in gesprek, en uiteraard heffen we tot slot het glas op een mooie toekomst voor het boek en zijn lezers.

De toegang is gratis. Aanmelden is wel prettig, dat kan via een mailtje aan roelants@roelants.nl, onder vermelding van het aantal personen.

Deel dit artikel