Online ondersteuning voor besturen en raden van toezicht

20190829-01-TedVA
Datum:

27 maart 2020

Categorieën:

De maatregelen die de overheid neemt tegen de verspreiding van het corona-virus (Covid-19) zijn ingrijpend. Terecht, want de risico’s zijn groot en we moeten er samen alles aan doen om te voorkomen dat ons zorgsysteem ontwricht raakt.
Het is onduidelijk hoe lang deze situatie nog gaat duren. Het kan weken zijn, het kan ook maanden zijn. In de tussentijd heeft u misschien toch behoefte aan advies.

Dan is het misschien goed te weten dat ik mijn ondersteuning ook online geven. Ik werk regelmatig met Zoom videoconferencing-software. Dit is een zeer gebruikersvriendelijk programma, waar met alle apparaten (telefoons, tablets, laptops) en alle platforms (Windows, Mac, Android) mee gewerkt kan worden. Gebruik van deze software is voor deelnemers gratis, u hoeft er alleen een kleine (gratis) applicatie voor te installeren.

De deelnemers kunnen elkaar allemaal zien en horen. De kwaliteit is doorgaans uitstekend, zeker als van een vastelijns-internetverbinding gebruik wordt gemaakt. In mijn ervaring is het, na enige gewenning, heel goed mogelijk op deze manier goede gesprekken te voeren. Het is met Zoom mogelijk om presentaties en documenten voor iedereen op het scherm te delen. Ook is het mogelijk bijeenkomsten op te nemen, om ze later nog terug te kijken, bijvoorbeeld door mensen die er niet bij konden zijn.

Aarzel niet contact op te nemen voor meer informatie, of voor een korte demonstratie. Desgewenst kan ik u ook begeleiden via het videoconferencing-platform van uw eigen organisatie, als dat uw voorkeur heeft. 

Deel dit artikel