Podcast #9: Besturen in een snel veranderende wereld – in gesprek met Erika Diender

IMG_1169
Datum:

08 april 2020

Categorieën:

Contributor(s):

Hartger Wassink
Erika Diender

In de negende aflevering van mijn podcast praat ik met Erika Diender. Zij is voorzitter van het college van bestuur van Quadraam, een scholengroep met scholen in Arnhem en de Liemers. Aanleiding voor het gesprek was het boekje ‘Waarzeggers in het onderwijs’ dat ik van haar kreeg. Ze schreef het samen met haar collega Patrick Eckringa.

In het gesprek vertelt Erika meer over de besturingsfilosofie, en ik bevraag haar op hoe die visie doorwerkt in de organisatie. Het gaat haar vooral om het dichterbij elkaar brengen van de leefwereld van leerlingen en die van school, met het oog op een goede voorbereiding voor de wereld waarin de leerlingen straks terechtkomen.

Het gesprek vond plaats voor de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. Het is interessant om te horen hoe Erika en Patrick zoeken naar andere manieren om resultaat te benoemen te monitoren. Juist nu we geconfronteerd worden met het wegvallen van veel vertrouwde vormen van onderwijs.

Klik op de ‘play’-knop onder dit bericht om te luisteren via de website, of kies een van de andere mogelijkheden hieronder.

Deel dit artikel