Podcast afl 7: 50 jaar onderwijsontwikkeling met Pieter Leenheer

Datum:

13 september 2019

Categorieën:

Dit is de zevende aflevering en ik spreek dit keer met Pieter Leenheer. Pieter heeft een lange ervaring in de onderwijssector, als leraar Nederlands, als lerarenopleider, nascholer en projectleider voor het ministerie. Hij is sinds jaar en dag redactielid van De Nieuwe Meso, het enige onafhankelijke vakblad voor leidinggevenden in het onderwijs. Daarvoor en voor andere publicaties tekent hij geweldige leuke strips, waarin hij spot met de holle frasen rond onderwijsvernieuwing en onderwijsmanagement.
De aanleiding om met Pieter te gaan spreken, was dat zijn ervaring hem in staat stelt uit de eerste hand te vertellen over de ontwikkelingen in het onderwijs in de afgelopen 50 jaar. Dat verhaal wilde ik wel eens horen, omdat het misschien wat prettige relativering zou geven in het soms wel erg verhitte onderwijsdebat van de laatste jaren.

Luister hieronder naar het gesprek. Wil je meer weten over Pieters strips, bestel dan vooral het ontzettend leuke boek ‘Collega’s!’ waarin een grote verzameling van zijn beste strips bij elkaar is gebracht.

En wil je naar de presentatie van Pieters boek ‘De bril van de leraar’, kijk dan op de site van Uitgeverij Phronese.

Klik op de ‘play’-knop onderaan om te luisteren via de website, of kies een van de andere mogelijkheden hieronder. Eerdere afleveringen van de podcast zijn hier terug te vinden.

Deel dit artikel